Fórum - Várhidi kontra taktika
Fórum » Fórum - Magyar » Várhidi kontra taktikaSúgó


35 hozzászólás 3 lapon Rendezés:

[1] 2 [3]

(Új hozzászóláshoz lépj be)

fagyi válasz |  2002.07.29. 09:49  (36797)
Udv!

Az elottem szoloval teljes mertekben egyetertek. Lehet, hogy jo edzo Varhidi, de igy nem lehet egy csapatot az 1. meccsre a palyara kuldeni, hogy szinte mar azt mondta, hogy csoda, ha nem kapunk 5 golnal tobbet. Allandoan ez a meggyengult csapat duma. A Komodin kivul a tavozok mind a kispadot koptattak, vagy meg azt sem. Az arcokon latszott, hogy a jatekosok mennyire voltak feltuzelve... Fitos a Kispest edzoje, kikerte maganak, mikor egy ujsagiro arrol kerdezte, hogy mire lehet kepes ez a "gyenge" kispest, mondvan "Az o csapata igenis eros".
Ugy nez ki az egesz dolog, mint oly sokszor a magyar fociban, hogy meg nem csinaltunk semmit, de maris magyarrazzuk a mierteket. Talan meg kellene probalni megint ero felett teljesiteni.Csak ahhoz kicsizt nagyobb lelkesedesre meg onbizalomra lenne szukseg.


uefa válasz |  2002.07.29. 09:04  (36796)
Várhidi Péter mint edző nem rossz. Viszont a pszichikai felkészítése erősen megkérdőjelezhető. Hogy vár el jó teljesítményt általa a médiában lesajnált játékosoktól. (pl. Tímár és Kovács Balázs versenyeznek, Kovács Balázst el akarták küldeni, képzelem a Tímárról ezek után mi lehet a véleménye. Az mikor idejött a falon is átment volna, mostanra viszont hála a folyamatos önbizalom csöpögtetésnek már belebotlik a labdába. Gajics Várhidi szerint képtelen részt venni az összjátékban, technikai 0!
Földes fegyelmezett, de technikai 0! Vilotics technikai 0, képtelen részt venni az összjátékban. És még mondhatnék néhányat. Játékosaink 30 centisek, félő, hogy ha a héten nem esik majd eső, a Siófok elleni meccsre már csak 29 centisek lesznek. Péter nagyon jól ismerheti az MTK-t, semmi különös meglepetés nem volt az összeállításukban. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért az általa 30 centisnek nevezett játékosokat játszatta, holott ott volt a Timár és a Csató. Vagy direkt meg akarta égetni a szerbeket? Mai újságban olvasom Pétertől, hogy mikor a Pompi belépett az öltözőbe, a két szerb játékosunk tiszta ideg lett attól, hogy itt majd esetleg meg is kell harcolni a csapatba kerülésért. Kérdezem, ez talán baj? Nem is értem a Péter ezzel kapcsolatos sirámát. Tegnap Szevinek telefonba föltettem a kérdéstt, hogy mit válaszolna Várhidi Péter arra a kérdésre, hogy sorolja fel az általa szétszedettnek titulált csapatból mopst nyáron eltávozott meghatározó játékosokat. Erre az volt a válasz: biztos mondaná a Komódit. Oké, de kapott helyette egy Dvérit. A másik dolog, hogy aztán itt be is fejezhetné a felsorolást, mert több meghatározó játékos nem távozott a csapattól. A péternek nagyon jól kell tudnia, hogy ez egy kb. 350 milliós költségvetéssel működő csapat, itt nem megy az, hogy rámutatok a Tökölire, a Rósára, a Simekre stb. hogy őket kérem holnapra leigazolni. Itt ennyicske pénzből kell gazdálkodni, ha ezt nem tudja elfogadni, akkor nincs mit tenni. A Dunaferrt például tényleg szétkapkodták, ők sem edzhettek a saját pályájukon. Hallottátok nyöszörögni a Tornyit, hogy Tököli, Sowunmi, Rósa stb. távozott? Dolgoztak csendben, aztán Dunaferr-Újpest 3:1.
Péter szt mondta az egyik lapnak, hogy súlyos gondjaink lesznek. Vajon ez mit jelent? Ne legyen igazam, de szerintem ő a kiesésre gondolt. Mert mondjuk adott esetben egy 7-8. hely mitől lenne akkora súlyos gond, hiszen az ankéton is elhangzott, a célkitűzés a 6. hely. A vezetők abban hibáztak, amikor a 3 éves koncepcióval etettek bennünket, mielőtt jobban felmérték volna az anyagi lehetőségeinket.


Sinyaa16 válasz |  2002.07.28. 23:11  (36794)
Szerintem Várhidi már tavaly is bebizonyította hogy jó edző...Őt igazolja a a bajnokságban elért 5. hely... Bár tény hogy az utóbbi időben elég pesszimista... Ja és még valami...Nem tudom hogy ha valaki ennyit szerepel a televízióban -sport1- annak hogy van ideje edzeni egy csapatot...A lényeg hogy ebben az évben is megkéne őrizni a megérdemelt ötödik helyet a tabellán!
Egyszóval hajrá Vidi!!!


west válasz |  2002.07.28. 07:38  (36792)
Szerintem ismét terítékre kerülhetne ez a topic, sőt most igazán időszerű. Szerintem nem is a pályán mutatott taktikával kellene foglalkozni, hanem a csapathoz való hozzá állásával, mert ha sokáig mondogatja még ezt a "gyenge a cspatunk" dumát akkor lassan beletörődnek a játékosok is és megyünk a Vasas után a másodosztályba... Nem kellene mert a VIDI állománya szerintem, 1 részt összeszokott és eredményt mutatott fel az előző idényben, másodsorban Fehérvárnak szüksége van egy jó VIDI-re.

Összegezve:
AZ EDZŐNEK KÖTELESSÉGE KIÁLLNI A CSAPATA MELLETT, ÉS MEGGYŐZNI ŐKET HÉTRŐL HÉTRE, HOGY A SAJÁT CSAPATÁNÁL NINCS JOBB EBBEN A MAGYAR MEZŐNYBEN, BÁRKI BÁRMIT MOND MEG TUDJÁK NYERNI AZ ÉPPEN AKTUÁLIS MECCSET.


Chip válasz |  2002.04.26. 11:05  (36434)
Varhidit nem kelene piszkalni.


nomika válasz |  2002.04.26. 10:03  (36433)
Nekem az a véleményem, hogy Várhidit nem is kellet volna a idehozni, mivel helyben is találhattak volna hasonló kvalitású szakembert. Várhidinek megvannak a kedvenc játékosai (exújpestiek), akik akkor is élvezik a bizalmát ha rosszul (szarul) játszanak. Taktika a meccsekre nem is nagyon létezett. Más. Braziliából nagy összegért és rövid időre ilyen játékosokat vásárolni óriási hiba volt, de valószinűnek tartom, hogy valakik ezzel is jól jártak. A Dvérit tartom egyedül nagy igazolásnak. És igazad van, az általad emlitett játékosokon látható, hogy küzdenek, akarnak, de sajnos ez partnerek nélkül nem megy. Várhidi magától pedig nem fog lemondani!


baggio válasz |  2002.04.25. 12:34  (36427)
Kiváncsi vagyok Várhidi és csapat hogyan számol el a lelkiismeretével a tavaszi mérkőzések után.kitűzött egy feladatot a vezetés , hogy az első hatban kell végezni.Az ősszel ennek megfelelően jatszottunk,s JÓL,SZÍVVEL,BECSÜLETTEL küzdöttek a fiúk - meg is lett az eredménye.Aztán jött a tavasz, s rájöttek arra hogy elég valószínű hogy az első hatban fogunk végezni, s ezek után nem is érdekelte őket az eredmény.Várhidi is szart az egészre,meccsekre kitalált taktikát nem lehettet felfedezni.A vereség után meg ráfogta a bírókra az egészet.Néha akkor kezdtek le "hajtani" amikor már tényleg nagyon kínos volt az erdemény(Haladás,MTK)de így is csak max. döntetlenre futotta.
A játékosok közül Dvérin,Véghen,Tóth Bazsán látszott,hogy akar valamit,de hát hárman tizenegy ellen ugye nem sok sikerük lehetett.
A tavasz alapján Várhidi igazán lemondhatna(példát vehetne Bognár Gyuriról)


Herceg válasz |  2002.04.25. 08:44  (36425)
Hát... nehéz most megfelelő szavakat találni.
Nem szeretném hosszan ecsetelni, ki, mennyire, miért - de ahofgy elolvastam ma Peti nyilatkozatát, csak kihozott belőlem egy véleményt.
Már az is felháborított, hogy Várhidi úr sikernek tartja, amiért a hatba jutottunk - ez tényleg sikert lenne, de ÍGY NEM. INKÁBB SÍROK, hogy ilyen gyenge a magyar foci, hogy ezzel a rakás szarral, amit a mester játéknak mer nevezni, egyáltalán fel lehet mutatni valamit.
De ami végképp utolsó csepp volt, az a meccs utáni nyilatkozat. Bár sejtettem, hogy megint valami "fogjunk rá mindenre jól és nyaljuk ki a saját seggünket" típusú nyilatkozat jön, de ez...
Aki ott volt, láthatta.
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy gratuláljak a Kispestenk: a focira még véletlenül sem emlékeztetett az a játétördelés, amit műveltek, de így is több volt, mint a mi kedvenceink produkciója.
Ahogy jöttem el a meccsről, emberek százai anyáztak: ki a bíróra, ki a kispestiekre, de valahogy nem nagy meggyőződéssel - valahol tudták ők is, hogy nem ezzel volt a gond.
A Videoton újra bebizonyította, hogyan kell futbalistához méltatlan módon evickélni a pályán - ez alól kivétel Tóth Balu és Drazsé, Végh, aki ismét nagyokat védett, és... az jóisten vesse rám a követ, amiért ezt kell mondanom... talán még Szalai és Földes is, akik bár gyengék voltak, de legalább ottvoltak és próbálkoztak. Szomorú, hogy manapság ezt is értékelni kell...
A többiek meg csesszék meg, elhúzhatnak a francba az alibijátékukkal - nem mondom, ki lehet kapni, de nem ilyen hozzáállással.
A Videoton Fehérvár csapata, és a várost kell(ene) képviseljék a magyar bajnokságban - ha ők fehérváriaknak merik vallani magukat, szégyellem, hogy én is az vagyok. Tizenyolc éve járok meccsekre, de ilyen kutyaütő bandát még nem láttam - NINCS SZÍVETEK, NINCS BENNETEK LÉLEK, NEM ÉRDEMLITEK MEG, HOGY KIMENJEN ÉRTETEK AZ EMBER.
Tedd a szívedre a kezed Dejan, Bekő és Kovács Balázs, Csató és Lülü és gondolkozz el: képes lennél azt mondani a gyerekeknek, hogy nézzetek meg, így kell focizni...???
Tudjátok amikor kimegyek egy Volán meccsre, ahol Csicsó meghal a pályán, vagy egy Albacompra, ahol Bence Zoli úgy játszik, mint egy isten, vagy mesélnek nekem a Cornexis lányokról, jó érzés fog el, MERT ŐK SPORTEMBEREK, akikre büszkék lehetünk, akik képesek önmagukért és Fehérvárért küzdeni - DE TI CSESSZÉTEK MEG, MÉLTATLANOK VAGYTOK A VÁROS ÉS AZ EMBEREK SZERETETÉRE.


SZEVI válasz |  2002.04.11. 13:07  (36389)
A tegnapi meccs után is rettentően csalódott vagyok. Telefonon beszéltem a Herédi Attilával, de nem tudtak meggyőzni a szavai. Sok mindennel egyetértek Veled azokkal kapcsolatban, amit írtál, főleg a Gyurováth, Bány, Lendvai ügyben. Sajnos az ő esetükben okos vezetőink döntöttek úgy, hogy nem tárgyalhatnak a Petiék velük, aztán elküldték a Németh Tomit is.
Én megmondom őszintén, hogy a legnagyobbat a Lülüben és a Némedi Norbiban csalódtam tegnap. A Lülü teljesen erőtlen és szerintem kedvetlen is volt, míg a Norbi meg mindent eltotojázott. A cseréket sem értettem igazán: miért kellett Hamart behozni, miért nem a Gajics jött be inkább? Bár a Bekő Bali mer elfáradhatott addigra, hiszen neki kellett bejátszania a teljes baloldalt. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem játszunk több csatárral!

Üdv:SZEVI


Herceg válasz |  2002.04.11. 12:42  (36387)
Jah, a nagy lelkesedésben kimaradt a kettes felvetés válasza.
Terjék Lülü helyett játszhatna akárki: amit most mutat, az úgy is annyi, mintha eggyel kevesebben lennénk a pályán. Sorratót én mondjuk nem tartom olyan rossznak, bár csak egy félidőt bír: játszatni kell és el fogja kapni az üteme. Amúgy meg nem kellett volna elküldeni a Lendvai Petit és a Gyurováth Sanyit (hogy a Bány Tamásról ne is beszéljek: soha nem lesz még egy ilyen középpályásunk), simán tudnak annyit, mint a mostaniak és akkor nem lenne ennyi gond.
De nem, nekünk Földeseket meg Kiskapusikat (akin csak egy tavasz és a kupadöntő ment el) kell a keretben tartanunk, az igazolásokhoz meg sosem volt elég esze a klubbnak.


Herceg válasz |  2002.04.11. 12:34  (36386)
Szia Szevi!

Ne kérj bocsánatot, nyugodtan szólj bele: szerintem mindenkinek jó, ha több véleményt olvashatunk.
Ehhez kapcsolódóan egy kérdés: nem tudnád megoldani, hogy leszedd a fórumról a tiltást és ne csak a regisztrált használók írhassanak ide? ;-)

Ami a válaszaidat illeti, az első kettőben nem értek veled egyet.

1,
Ha Gajicról ez a véleménye, Földesről meg az, hogy használható, akkor mindjárt eladom a bérletemet és elkezdek tekére járni. Nem tudom, miért kell egy góllövő (!!!!!!!) csatárt azzal cseszegetni, hogy miért nem védekezik eléggé: a másik kilenc minek van a pályán? Van négy védőnk, minimum kettő, rosszabb esetben három védekező középpályásunk a pályán: HOVA A JÓ ÉLETBE KELL MÉG TÖBB VÉDEKEZŐ JÁTÉKOS???
Ilyen felfogással tulajdonképpen felesleges is csatárt játszatni: hisz egálról indul a meccs, kibekkeljük, oszt tuti az egy pont, lehet örvendezni...
Tisztelt Várhidi úr! A Videoton NEM EGYENLŐ az AS Rómával, el kellene felejteni már ezt az olaszos szart, amit maga "taktikának" nevez, abszolúte nem fekszik a játékosainknak és észre kellene venni, milyen egy gyalázat az, ami látszik belőle.
Nézze még szépen a zetét, hogyan ügyködnek, pedig nincs ott semmi különleges: HÁROM CSATÁR, aztán ennyi. Ebben a szutyok magyar bajnokságban egy ilyen felfogással és némi (nem kell túl nagyra gondolni) lelkesedéssel már simán bajnokságot lehet nyerni!!!!!!!
Most akkor ez a cél vagy nem?

2,
Ami Lülüt illeti, megértem én, és sajnálom... mint ahogy sajnáltam azt is, hogy ki kellett a dobnom múltkor egy liter tejet, mert megromlott. De kidobtam.
Ez a játék nem erről szól: lehet fogadkozni, meg ígérgetni, de ott, lenn a pályán már teljesíteni illene. Akinek nem megy, csessze meg: nem a lelkét kell pátyolgatni, hogy "élvezze a bizalmat", hanem seggbe kell rúgni, hogy szedje már össze magát: ezért focista, ezért kapja a pénzét, ebből ÉL. Nem babusgatni kell, mert abból kevesen értenek: ha majd ott kuksol lenn a padon és a csonmó lesz a gyomrában, amiért nem lehet a többiek között, talán derengeni kezdene neki, hogy ezért tenni is kellene valamit. Talán lesz benne annyi tartás meg dac, hogy legközelebb jobban megbecsüli, ha lehetőséget kap. Nem akkora sztárjátékos, hogy biztos helye legyen a csapatban - én örülnék a legjobban, ha úgy lenne.
Terjék Lülü idei teljesítménye ennyi: ritkán kerül helyzetbe, de akkor is elb****a.

És végezetül a győri meccsről.
Tegnap este megfogadtam, hogy nyugodt és higgadt maradok és nagy levegőt veszek majd, nehogy hirtelen felindultságnak hasson a véleményem.
Peti, elment a józan eszed, bazmeg???????? Egy ilyen totál szutyok eto ellen egy 'csatárral' játszani???? És Gajic, a múltkori nyerőember meg sehol???? Szakadjon rád az ég a hülye taktikáid miatt!!!!!! Nálunk játszik az ország legjobb irányítója és arra kárhoztatod, hogy ötméterre tilitolizzon ott a középpályán a félpályán átívelő indítások helyett??????? RAJTUNK RÖHÖG AZ EGÉSZ ORSZÁG!!!!!!!! ILYEN OCSMÁNY JÁTÉKAL NEGYEDIKNEK LENNI A LEGNAGYOBB SZÉGYEN!!!!!!!!!

Több fehérvári ultra és szimpatizáns nevében mondom: köszönjük szépe ezeket a 'feledhetetlen' pillanatokat.

(a túlkapásért elnézést: én is szívesebben beszélnék arról, hogy milyen happy minden)


SZEVI válasz |  2002.04.11. 08:01  (36384)
A Gajicsnak szerintem is helye lett volna a pályán. Ha nem kezdőként, akkor legalább csereként.


ati válasz |  2002.04.10. 21:12  (36383)
Én meg azt mondom menjen a Várhidi a picsába!!Mért nem játszatta Gajicsot Győrben? A Vasas ellen ő volt az egyik legjobb a csapatban most meg megint kisérletezni kell csak nem tudom miert mert eredmény nem lett belöle!!


SZEVI válasz |  2002.04.09. 10:34  (36378)
Bocs, hogy beleszólok a beszélgetésetekbe, de úgy érzem, hogy idézhetem Várhidi Péter szavait az általad feltett kérdésekre.
1./ A Gajicról az a véleménye, hogy olyan játékos, aki nagyon érzi a kaput, de kizárólag előre játéknál tudja használni. Más esetben taktikailag a Földes jobb, de ott meg képességbeli hiányosságok vannak.
2./ Ha a Terjéket a padra ülteti, akkor ki játszon helyette? (Földes-akit Te is hülyeségnek tartasz, vagy Sorato - akit szintén nem tartasz erre alkalmasnak)

Azt én hadd jegyezzem meg, hogy a Lülü totál érzi, hogy ennél többet kell nyújtania és ezt el is mondta nekem.

A közönséget egyáltalán nem szarják le, ugyanis legutóbb éppen ők dobták össze az utiköltséget a szurkolói buszra!

Abban pedig tökéletesen egyetértek Veled, hogy amíg a magyar labdarúgók a zsetont látják maguk előtt futkározás közben, addig soha nem lesz igazán jó focink.

Üdv:SZEVI


Herceg válasz |  2002.04.08. 14:46  (36374)
No, Roudi, nem szerettem volna a levegőbe beszélni: kivártam egy kicsit, hátha engem igazolnak a tények.
Hogy lehet, hogyha Peti olyan jól ismeri a játékosokat, csak most engedte játszani Gajicot, aki mellesleg a téli felkészülésünk alatt a góljaink túlnyomó többségét rúgta? Miért nem vette észre eddig, hogy Földes barátunk technikai, de legfőképpen mentális képességei nem ütik meg a kellő szintet?
A játékstílusunk az összes eddigi meccsen ugyan az volt: semmi különleges nem történt, csak Gajic személyében bekerült egy ember oda előre, aki képes megtartani, jó helyre FEJELNI és passzolni a labdákat (nem semmi volt, Predrag, gratula érte!).
Halkan jegyzem meg, hogy Terjékkel sincs semmi bajom, nagy tehetségnek tartom, NAGYON értelmes nyilatkozatai vannak (ritkaság egy magyar labdarúgótól...), de elszállt vele a ló, meg kellene fogni, mert amit nyújt, az édeskevés, elég messze van attól, amit ősszel mutatott. Nem tudom, miért van az Mo-n, hogy valakinek biztos a helye a csapatban, bárhogy játszik is: lehet, hogy elhúzná a száját, de szakmailag jobb lenne neki, ha néha - úgy három-négy garantáltan pocsék meccse után - lecsücsülne szépen a cserepadra és kivárná a sorát... és remélhetőleg lenne benne annyi tartás, hogy szépen elmeditálgasson, összeszedje magát végre és amikor újra lehetőséget kap, szétszedje majd a világot bizonyításképp.

Nem, nálunk ez nem megy: ezt neked, józan ész.
És hagyján, hogy a csapat megsínyli, a játékos érdeke sem ezt kívánná... nézd meg a Tóth Balut: kiesett az első csapatból, csere lett és amikor bejön, öröm nézni, milyen tűz van benne!

Szóval megvédheted nyugodtan a Petit, de legyenek érveid is az emberi szimpátián túl: én is kedvelem, remek munkát végez, de kezd eltűnni az a kezdeti odafigyelés és kialakulni látszik az, ami minden más csapatot a süllyesztőbe taszított - a szakma helyett az emberi része kerül előtérbe.
Akkor most dönsd el: eredményeket akarsz, egy focicsapattól, vagy maradjunk a pajtásosdinál és hagyjuk az egészet a fenébe...?

Amúgy: itt van ez a négy gól, mégsem, lehet maradéktalanul örülni. Ha lett volna egy csepp tartás a fiúkban, nem kezdenek el alibizni húsz perccel a vége előtt, hanem kiszolgálják kicsit a közönséget: nem látok olyat egy szabadrúgásnál, hogy kellemesen eldumálgatnak a védők és a Végh Zoli fut elvégezni, hogy legyen már belőle valami.
Apróságok ezek, de beszédesek: nem úgy látszik, hogy a csapatot egy fikarcnyit is érdekelné a közönség, Fehérvár, a foci szeretete - elgurigáznak, lélektelenül, miközben kilencven percig zsetonokat látnak a lelki szemeikkel.
Azon kevesek pedig, akik SZÍVBŐL csinálnák - lásd Gajic, Tóth Balu -, soha nincsenek elegen.

Én pedig fenntartom a jogot arra, hogy ez utóbbiakat nevezzem labdarúgónak, a többieket pedig nem.


[1] 2 [3]

(Új hozzászóláshoz lépj be)