VBKE Petíció Szeged labdarúgásáért
Szeged Megyei Jogú Város polgárai és
 
Önkormányzati Képviselői részére!
 
Kedves szegedi polgárok!
 
Tisztelt Képviselők!
 
 
 
P E T Í C I Ó
 
 
 
A VIDEOTON FCF Baráti Kör Egyesület az alábbi felhívással fordul Önökhöz :
 
Székesfehérváron szinte napra pontosan 10 évvel ezelőtt került veszélybe a profi és az utánpótlás labdarúgás helyzete. Ekkor döntöttek úgy a Videoton szurkolói, hogy csak és kizárólag egységesen lehet fellépni annak érdekében, hogy a komoly hagyományokkal rendelkező labdarúgó klub megmentése és továbbélése sikerülhessen. Az elmúlt évtizedben számtalan demonstrációt szerveztünk, folyamatosan javaslatokkal bombáztuk a városvezetőket és természetesen anyagi segítséget is megpróbáltunk biztosítani szeretett klubunknak. Törekvéseink sikerrel jártak, hiszen előbb a FETÉV-Szer Kft, majd Garancsi István nevével fémjelzett Futball-F 2007 Kft szerepvállalásával megmenekült a Videoton. Ma már komoly tulajdonos van Székesfehérváron, a klub anyagi helyzete stabil és nem mellékesen az utánpótlásban szereplő több száz gyermek folyamatos sportolási lehetősége és szakmai fejlődése biztosított.
 
Ma már sokszor szinte sikknek számít belerúgni a magyar fociba, de tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy a labdarúgás mindig a legnépszerűbb sport volt a világon, s az is marad. Talán ezt látják maguk előtt azok is, akik magántőkét fektetnek be magyarországi sportszervezetekbe Székesfehérváron, Debrecenben, Győrött, Diósgyőrben, Kispesten vagy akár Újpesten. Ezzel párhuzamosan pedig fejlődik az infrastruktúra, végre új pályák épülnek és talán a közeljövőben a nemzetközi siker is elérhető céllá válhat.
 
A Vidi szurkolói már túl vannak egy évtizednyi küzdelmen, de szomorúan tapasztaltuk, hogy szegedi szurkolótársaink is kénytelenek hosszú harcra berendezkedni, hiszen ők is a labdarúgás megmaradásáért, illetve egy labdarúgó pálya létéért küzdenek.
 
Úgy éreztük, hogy rendkívül szimpatikus törekvéseik sikerre viteléhez minden tőlünk telhető segítséget meg kell adnunk, ezért döntöttünk úgy, hogy a több száz kilométernyi távolság ellenére eljövünk hozzájuk és biztosítjuk őket együttérzésünkről, hiszen a szegedi labdarúgásra nem csak helyben, de higgyék el, az ország minden táján szükség van.
 
S ha majd pár év múltán egy szegedi csapat ismét eljut az első osztályba és felléphet Székesfehérváron a Sóstói stadionban, akkor elégedetten mosolyoghatunk össze a vendégszektorban helyet foglalókkal.
 
 
Ennek céljából kérjük Önöket a következőkre:
 
1./ A szegedi és az egyetemes magyar labdarúgás érdekében az ország legnépszerűbb, legnagyobb létszámban űzött sportága, a labdarúgás vonatkozásában is lássák el az önkormányzati törvényben is előírt kötelező feladataikat és biztosítsák az utánpótlás és gyermek labdarúgás számára a megfelelő edzési, sportolási lehetőséget.
 
2./ Amennyiben a jelenleg elbírálás alatt álló, vagy egy későbbi pályázat útján értékesítésre kerül a SZEOL stadion, vagy annak egy része, az érte kapott összeget a minőségi labdarúgás infrastruktúrájának megteremtésére fordítsák. Ne keressenek jogi és erkölcsi kibúvókat, hiszen az elidegenítés csak akkor lehetséges „ha azt azonos vagy hasonló sport célú, értékben egyező, vagy azt meghaladó ingatlan szerzése, építése érdekében történik”.
 
3./ Tisztelettel kérjük, hogy szüntessék meg a labdarúgó sportág negatív diszkriminációját, és Szeged város vezetői – akár Dr. Botka László polgármester Úr, akár Dr. Szentgyörgyi Pál alpolgármester Úr – fogadják hivatalukban szegedi szurkoló társainkat, hiszen többszöri kezdeményezésükre eddig nem reagáltak, leveleikre – információink szerint -- nem válaszoltak.
 
A komoly hagyományokkal bíró szegedi labdarúgás feltámasztása érdekében kérjük szíves intézkedéseiket és megtisztelő válaszukat! Hajrá Szeged! Hajrá Vidi!
 
 
 
Székesfehérvár, 2008. május 31.
 
Juhász László s.k.
 
Videoton FCF Baráti Kör Egyesület
 
elnök

Oldal nyomtatása