VBKE Bemutatkozás

 

VIDEOTON FCF BARÁTI KÖR EGYESÜLET

 

 

 A Videoton FCF Baráti Kör Egyesület 138 taggal 1998. júliusában alakult meg és tíz tagú elnökséget választott. Az elnök Tóth Tibor lett, az ügyvezető elnöki tevékenységgel pedig Horváth Győzőt bízták meg a választók. Az egyesület legfőbb feladata a Videoton labdarúgó klub életben tartásának elősegítése volt, hiszen akkor más csapat próbált a VIDI helyére kerülni Székesfehérváron. Hosszú és kitartó munkával sikerült elérni a kitűzött célt és azóta is ez a csoportosulás nyújtja a legnagyobb segítséget a klub vezetőinek.

Legfontosabb feladata az egyesületnek a szurkolók teljeskörű kiszolgálása, ennek keretében szurkolói ankétokat és heti rendszerességgel klubjellegű összejöveteleket szervez. Tevékenysége során ajándéktárgyakat készíttet, szurkolói utakat szervez, melynek legsikeresebb állomása a 2006. évi Magyar Kupa döntő volt, ahová 4.000 fanatikus eljutását biztosította a döntő színhelyére.

Tagjai számára különböző kedvezményeket nyújt, illetve első kézből biztosít információkat számukra. Legfőbb döntéshozó szerve a közgyűlés, amely az alapszabály szerint két évente ülésezik és választja meg a tisztségviselőket.

2004-ben Dr Szabó László lett az elnök, Horváth Győző továbbra is ügyvezető elnök maradt, míg az elnökségi tagok Máhrné Horváth Marianna, Császár István, Takács József, Horváth László, Juhász László, Szeles Viktor, Nyerges István és Máhr László lettek.

2005 októberében pedig az addigi ügyvezető, Horváth Győző került az elnöki posztra. Ekkor csökkent az elnökség létszáma öt főre, amelynek tagjai az elnökön kívül Juhász László ügyvezető elnök, Szili Csaba, Szauerwein Tivadar és Dr Szabó László elnökségi tagok.

A 2006-os évtől az egyesület labdarúgó csapatot indított a nagypályás bajnokságban, ahol a hetedik helyet szerezték meg, illetve elnyerték a legsportszerűbb csapat díját.

A szurkolói szervezet vezetői egyre inkább nehezményezték a 2007-es év kezdetétől, hogy a Fehérvár FC Kft vezetője több alkalommal is elzárkózott -- nem éppen irodalmi stílusban -- a szurkolókkal történő együttműködéstől. A klubbal történő kapcsolatot illetően felerősödtek az indulatok és mindenki kíváncsian várta, hogy a 2007. októberi tisztújító közgyűlésen vajon hogyan alakulnak az erőviszonyok. Nos, a Baráti Kör tagjai elsöprő többséggel választották ismét elnökHorváth Győzőt. Alelnök Juhász László lett, míg az elnökség többi tagjaként Szauerwein Tivadar -- a klub (jelenleg pozíciójában akadályozott) többségi tulajdonosa --, Szili Csaba és Obuch Zoltán nyert mandátumot az elkövetkezendő két évre. 

A klub tulajdonosi szerkezete a 2007-es év végén nagyban megváltozott és a Garancsi István nevével fémjelzett Futball-F 2007 Sportszolgáltató Kft. lett a többségi tulajdonos. A Fehérvár FC Kft anyagi helyzete ennek köszönhetően rendeződött és a korábban elvesztett licenszet visszaszerezte. A Baráti Kör részletes együttműködési megállapodás tervezetet nyújtott be a klub új vezetőinek, amely elfogadása folyamatban van.

2008. március 11-én az egyesület elnöke -- tíz évi vezetőségi munkát követően -- lemondott tisztségéről. Április 29-én került sor az elnökválasztó közgyűlésre, amelynek eredményeképpen az új elnök Juhász László lett, míg helyére Vid Péter került.

2008. szeptember 01-től új munkatárs került az Egyesülethez alkalmazotti munkaviszonyban, Németh Eszter, aki olyan jól végezte a munkáját, hogy azóta a klub főállású alkalmazottja. A Sóstói Stadion főépület első emeletén található a Baráti Kör irodája.

 

2009. június 05-én este tartotta a VBKE két focicsapata a tavaszi idényzáró bankettet, amit egybekötött az idei év második közgyűlésével, ahol az előzetesen megküldött napirendi pontok kerültek megbeszélésre, és szavazásra. Ennek eredményeképp a lemondott elnökségi tagok helyét, Kupeczik Krisztián és Nyerges István vették át, akik megköszönve a bizalmat, elmondták, mindent megtesznek azért, hogy a VBKE működése sikeres és hatékony legyen.

 

A Videoton Baráti Kör továbbra is várja újabb tagok jelentkezését, akik azonosulni tudnak az egyesület céljaival és mindent alá tudnak rendelni a Vidi érdekeinek. A tagdíj fizetése negyedéves periódusokban történik(belépéskor az adott negyedévet kell kifizetni), előre és egyösszegben.


A honlap szerkesztője és fotósa:

Kupeczik Krisztián (Extasee) - foto@vbke.hu , info@vbke.hu , foci@vbke.hu , jatek@vbke.hu , shop@vbke.hu

 

illetve

Simon Csaba (Chip) - foto@vbke.hu

 

Az egyesület elérhetőségei:

8000 Székesfehérvár, Csíkvári u. 10.

E-mail: videotonbaratikor@chello.hu vagy info@vbke.hu

Mobil: 06-20/770-6959

Web: www.vbke.hu

 

Oldal nyomtatása