RBC
ULTRAS OF RED-BLUE CITY
SINCE 1997

 
Az Ultras of Red-Blue City 1997-ben lett létrehozva egy tucattnyi lelkes fiatalból...
A csoport hamar megtalálta a helyét,hiszen az RBD egyik szekciójaként a fiatalokat kellett tömöríteni,átadni nekik az eszmét,az Ultra-mentalítás alapjait,hogy késöbb az arra érdemesek gond nélkül "érjenek be" az RBD-be!
Szóval gyakorlatilag egy fajta utánpótlás csoportként funkciónállt,mivel így a fiatalok egyben voltak, a saját korosztályukkal,egyfajta önállósággal,ám mégis közel az idősebbekhez,ami talán megkönnyíti az esetleges generációs nézetkülönbségeket és az RBD is kontroll alatt tudta tartani őket...
Kezdetben a csoport a néhai United Ultras mellett is aktívan tevékenykedett jégkorongon!A feladatok a koreó készítésben,szurkolásban való minél nagyobb részvételt és a meccsre járó fiatalok összefogását jelentette!
2001-ben adta át a helyét az első generáció a következőnek!A többség akkor is és késöbb is berolvadt az RBD-be,ahová több meghatározó tagott is adott már a hosszú évek folyamán,illetve ilyenkor mindig jönnek és lehetőséget kapnak a 16-18 éves feltörekvő fiatalok!
Ezekben az években volt,olyan időszak amikor a csoport létszáma meghaladta az 50főt is,persze sajnos ebben a korban még igen nagy a "lemorzsolódási"hajlam...Ezekben az időkben szűnt meg a szervezett szurkolás a jégkorongmeccseken ,így tehát a csoport tevékenysége is megszünt a jégcsarnokban....Együttműködésünk ezekben az években az RBD-vel szinte kifogástalan volt és mindenkinek a megelégedésére igen sok fiatalt sikerült bevonnunk,akiknek egy jelentős része a mai napig igen aktív....
Ekkor jött az újabb generáció,melynek tagjai 2000 körül kezdtek először a meccsekre járni,és a táborban hamar egymásra találtak a fiatalok.Egyik akkori vezető tagjuk így látta ezt az időszakot:
„Tudtuk, hogy működik a City nevű szekció, és tudtuk hogy a fiatalok ebbe a csoportba tömörülnek. Mi is hamar köztük találtuk magunkat. Ezidő tájt kezdődtek a legendás sukorói pincebulik amik az alapító tagokat és az új arcokat még közelebb hozták egymáshoz. 2002-2003 körül már az alapítók szinte mind-mind csatlakoztak az RBD kötelékéhez, és ránk várt a feladat, hogy még egységesebbé tegyük a szekciót. Szerencsére elég sokan voltak, akik vevők lettek a dologra. Legjobb fellépésünk talán a Sopron elleni hazai meccs volt (2002-2003körül) amikor össze akartuk mérni az erőnket az akkor alakult soproni fiatalokból álló Fidelissima Ultras nevű csoporttal. Arra a meccsre 80 fővel jelentünk meg anno. Felsorolni is nehéz lenne a sok közös túrát amit együtt végigcsináltunk, gondolva itt akár egy debreceni, zalai, szombathelyi éjszakázára, vagy a szekszárdi fogda vendégszeretetére . Rengeteg arc jött-ment a közel 4 év alatt, de mégis egységesek voltunk és a kb 10-15 fős mag aki megmaradt, a mai napig aktív és oszlopos tagja az RBD-nek.”
 
Mire a szekció a 10 éves jubileumát ünnepelte,a fiatalok egy része többször is konfliktusba keveredett az RBD meghatározó tagjaival,így voltak akik lemorzsolódtak,mások pedig az idősebbekkel kezdtek jobban bandázni.
A megmaradtaknak, és javarészt fiatalabb srácoknak össze kellett fogniuk, hogy együtt építsék a szekció jövõjét. 2007 telén megtaláltuk a törzshelyünket, ahol a többség nem csak a meccsnapokon gyûlt össze, hanem szabadidõnk nagyrészét is együtt töltöttük. Ezzel a társasággal szerveztük elsõ közös szilveszterünket kb. 30 fõvel. Ezek után, már arra kellett törekednünk, hogy ezt a létszámot összekovácsoljuk és mentalitásban is elismerést szerezzünk a felettünk állóktól. A szektorunkban szemmel láthatóan,nagy létszámban jelentek meg a fiatal ultrák,akik teljes erõbedobással szurkoltak csapatunk gyõzelméért. A mérkõzések elõtt szép számmal összegyûltünk és csatlakoztak hozzánk az újabb és újabb fiatal szurkolók akik szervezet csoportunkban szeretnék tovább buzdítani közös csapatunkat. Az idegenbeli meccsekre való utázásokat a többiekkel együtt inkább vonattal tettük meg. Ezek közül talán a legemlékezetesebb a debreceni vonatos túra ahova 50-en indultunk útnak többnyire csak fiatalok(2008tavasz).A régebb óta tevékenykedõ mag egyik fontos feladata drapériák,zászlók újítása illetve koreográfiák készítése. Hogy ezek megvalósítása ne legyen gond létrehoztunk egy úgynevezett "RBC KASSZÁT" melybe ma már több mint 30-an fizetik a havi tagdíjat. A Devils megteremtette a sportolási lehetõséget számunkra is. Így aki teheti rendszeresen látogatja a konditermet valamint a Varkocs Ökölvívó klubban boxolhat.Az egységesség érdekében egyenpólókat és pulóvereket csináltattunk. A 2008/2009-es szezonban már elértünk egy a bizonyos létszámot amit ,szeretnénk mindenképpen megtartani.Sajnos az iskolai tanulmányok miatt illetve,hogy sokaknak nincs még állandó jövedelme ,kénytelenek kihagyni egy-egy meccset. De mindig akadnak új arcok akik érdeklõdnek a City iránt és szívesen beállnak közénk. Így létszámunk nagyon ritkán esik 40fõ alá.
Büszkék lehetünk arra,hogy csapatunkat az ország minden pontjára elkísérjük,nem törõdve az utazás körülményeivel. Célunk,hogy minél több fiatalt tudhassunk magunk mögött és megfelelõ utánpótlást biztosítsunk az Red-Blue Devils számára.
 
 
 
Oldal nyomtatása