25. forduló Kecskemét - Videoton 0-1
 11 év után nyertünk újra Kecskeméten bajnokin
 
 
Fiola Attila visszatért, a Vidi 362 perc után szerzett újra gólt, és elhozta a három pontot Kecskemétről.

OTP Bank Liga, 25. forduló:

Kecskeméti TE - Fehérvár FC 0-1 (0-1)


Kecskeméti TE: Varga Be. – Szabó A. (Pálinkás, 70.), Belényesi, Katona L. (Májer, 91.) – Szűcs, Vágó, Zsótér (Helmich, a szünetben), Zeke – Banó-Szabó – Horváth K., Szendrei (Lukács, a szünetben)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fehérvár: Tóth B. – Serafimov, Spandler (Fiola, 55.), Gergényi – Bese, Sigér, Christensen (Simut, 94.), Csongvai, Schön – Gradisar (Tóth T., 71.), Katona M.

gólszerző: Christensen (32.)

sárga lap: Katona L. (18.), Lukács (78.), Banó-Szabó (81.), Szűcs (95.), illetve Csongvai (3.), Schön (44.)

piros lap: Májer (a lefújás után)
 
 
A Kecskemét indulhatott neki pozitívabban soros bajnokijának, ugyanis két vereség után legutóbb, a Kisvárda ellen már nyert az együttes. Míg a Fehérvár zsinórban három meccsét (DVTK, Újpest, FTC) bukta el az NB I-ben, ráadásul úgy, hogy ezeken még gólt sem lőtt.

I. félidő

Az első helyzet egy Horváth Krisztofer-szabadrúgás lehetett volna, de a 18 méteres, a 16-os bal csücskétől leadott kísérlet a sorfalba ment. Majd egy hosszú oldalra rúgott Zsótér-szöglet okozhatott volna veszélyt, Tóth azonban kiöklözte a labdát.

Ezen kívül még egy kósza, de igencsak mellé menő Szendrei-lövést, valamint egy Tóth által fogott Belényesi-fejest írhattunk fel az első 20 percben, utóbbi volt a legveszélyesebb próbálkozás. A Vidi egy Sigér-fejessel próbálkozott a 24. percben, de a kísérlete mellé ment.

Aztán két nagy kecskeméti helyzet is kimaradt: előbb Zsótér rúgott kapura egy szögletzászló környékén megítélt szabadrúgást, Tóthnak résen kellett lennie, és sikerült is védenie, majd fél percre rá Vágó Levente durrantott fölé nagy erővel, hat méterről.

Vezetést mégis a Vidi szerzett: Bese remekül sarkazott Christensen elé, aki a 16-oson belülről, laposan lőtt, Varga Bence rosszul ért a labdába, amelyet így a jobb sarokba tolt (0-1). A fehérváriak 362 perc után szereztek újra gólt.

Az első félidő végén még Horváth távoli bombája suhant el a bal felső fölött, így 1-0-s fehérvári előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő
A második játékrész elején kétszer is próbára tették Tóth Balázst a kecskemétiek: előbb Katona fejesét mentette óriási bravúrral a Vidi-kapus, majd a csereként beállt Helmich bombáját ütötte szögletre. Percekkel később Spandlert sérülés miatt kellett lecserélni, helyét a hosszú idő után visszatért Fiola Attila vette át.

A legaktívabb KTE-játékos, Horváth Krisztofer a 65. percben egy szöglet után próbálkozott, kísérlete ezúttal elsuhant a kapu előtt. A vendégek taktikusan húzták az időt a folytatásban, kevés folyamatos játék volt, a fehérváriak minden szögletet, szabadrúgást kényelmesen végeztek el.

A 83. percben aztán egy KTE-bólintást követően vette ölbe könnyedén a labdát Tóth. A 90. percben egy kontra során Schön lódult meg nagy lendülettel a kapu felé, majd 15-ről lőtt, Vargának nem okozott gondot a lapos lövés. Belényesi lövését újabb nagy bravúrral tolta fölé Tóth a 95. percben, több helyzetet pedig már nem hozott az összecsapás. A Fehérvár a győzelemnek hála megerősítette harmadik helyét a tabellán, míg a KTE a hatodik helyen maradt.
 
Szabó István (KTE): - Szinte az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült. Jó tempóban, nagy akarással játszottunk. Sajnos a gólnál hibáztunk. Egy előnyben lévő, mélyen védekező csapatot nehéz feltörni. Bíztattam a játékosaimat, hogy a széleken próbálkozzanak megbontani a védelmet, ez nem mindig sikerült. A vereség ellenére nem tudom elmarasztalni a srácokat, ugyanis végig fölényben voltunk egy nagyon komoly játékerőt képviselő csapat ellen. Érzésem szerint legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna, de gratulálok a Fehérvárnak, hogy elvitte a pontokat Kecskemétről, hiszen ez nem könnyű dolog. Elég nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre, a pontatlanság volt az amit nehezményeztem - fogalmazott a kecskeméti vezetőedző, aki külön megdicsérte a Fehérvár kapusát, Tóth Balázst.

Bartosz Grzelak (Vidi): - Nagyon fontos három pontot szereztünk! Három vereség után, 0-8-as gólaránnyal érkeztünk a mai mérkőzésre, de az én álláspontom az: ha erős csapat vagy, vissza tudsz jönni egy ilyen rosszabb időszak után, ha gyenge csapat, akkor nem. Sokszor beszéltem már arról, hogy milyen erős az egység a csapatunkon belül, de tudtuk jól, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk Kecskeméten. Figyelnünk kellett a hosszú labdákra és a második labdákra, de harcoltak a fiúk. A meccs előtt az öltözőben megbeszéltük, hogy ma az másodlagos, hogy néz ki a játékunk, a lényeg a győzelem. Megfogadtuk, hogy mindent beleadunk, és sikerült!
 
2024.03.16. 23:34
 
Vissza    Nyomtatás