24. forduló Videoton - Ferencváros 0-2
Varga két fejesével nyertek a fővárosiak
 
Zsinórban a harmadik vereségüünk, rúgott gól nélkül.
 
 OTP Bank Liga, 24. forduló:
Fehérvár FC – Ferencváros 0-2 (0-1)

Nézőszám: 8061 néző, vezette: Berke

Gól: Varga B. (42., 51.)
Sárga lap: Katona (22.), Serafimov (50.) ill. Varga (59.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fehérvár: Tóth – Bese, Spandler (Simut 60.), Csongvai, Serafimov, Gergényi – Sigér (Berki 88.) , Christensen (Tóth T. 60.) – Katona, Gradisar (Kovács P. 88.), Stefanelli (Pető 70.)
Vezetőedző: Bartosz Grzelak

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ferencváros: Dibusz – Civic, Cissé, Wingo, Makreckis (Botka 78.) – Maiga, Abu Fani – Marquinhos (Szevikjan 78.), Loncar, Zachariassen – Varga B. (Pesics 78.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics
 
 
I. félidő:
A Paks délutáni, DVSC elleni hazai döntetlenje felkínálta a lehetőséget a Ferencvárosnak, hogy átvegye a vezetést az NB I tabelláján a trónkövetelőtől. A Fehérvár azonban egyáltalán nem bizonyult knnyű ellenfélnek, különösen az első félidőben, amikor a Vidi legalább olyan veszélyesen futballozott, mint a zöld-fehérek.

Az első félóra például teljesen kiegyenlített játékot hozott, az FTC nem igazán talált fogást a hazaiakon, miközben a Vidinek Stefanelli és Gradisar révén is volt egy-egy góllal kecsegtető lehetősége.

A 41. percben aztán Varga Barnabás eltalálta a kapufát, igaz, lesről, ám nem sokkal később már megszerezte a vezetést a Fradinak. A 42. percben Sigér labdavesztését követő kontrából, Marquinhos remek bal oldali beadása után, Varga, Csongvait megelőzve fejelt 5 méterről a hálóba (0-1).


II. félidő:

Abu Fani két távoli kísérlete vezette fel a játékrészt, majd jött a második Fradi-gól.
Az 52. percben Civic tekert ballal középre, Varga Barnabásról megint megfeledkeztek a hazaiak, így Spandler és Bese között, 6 méterről, fejjel bevette a kaput a válogatott csatár (0-2).

A második találat lendületben tartotta a vendégeket, akik Zachariassen, majd Marquinhos révén is növelhették volna előnyüket, ám Tóth Balázs a 62. és a 67. percben is szépen védett.

A 70. percben Dibusznak is akadt dolga Csongvai 23 méteres szabadrúgásánál, majd Katona is próbálkozott valamivel közelebbről, de ő már jócskán célt tévesztett. Némi rszünet is tarkította közben az összecsapást a hazai ultrák látványos tűzijátéka miatt.


Végül maradt a 0-2, a Ferencváros így továbbra is 100 százalékos a 2024-es évben a bajnokságban, ráadásul vissza is tudott vágni a Fehérvárnak a novemberi hazai vereségért. A Ferencváros így vezeti a tabellát az NB I-ben, ráadásul úgy, hogy egy meccsel kevesebbet is játszott, mint az eddigi éllovas Paks.
 
 
 Bartosz Grzelak (Fehérvár): - Általában stabilak tudunk lenni védekezésben, de egy ilyen szintű csapat ellen nem fér bele ennyi hiba. Kicsit csalódott voltam a félidőben, hogy nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, mert szinte minden labdabirtoklásunknál el tudtunk jutni az ellenfél 16-osáig és helyzeteket tudtunk kialakítani, ám sokkal bátrabbnak kell lennünk a befejezéseknél. Folyamatosan a jövőt építjük, és meg kell találnunk a megfelelő játékot, amit a jelenlegi keretünkkel meg tudunk valósítani. Természetesen nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, de folytatjuk a klub építését, hiszen erről szól minden. Sohasem jó, ha három mérkőzést veszít az ember zsinórban. Volt már rosszabb sorozatunk, tudjuk, hogyan kell ezt kezelni. Higgadtnak kell maradnunk és keményen kell dolgoznunk. Meg vagyok győződve róla, hogy ki tudunk lábalni ebből és vissza fogunk térni a helyes útra.

Dejan Stankovic (FTC): - Együtt dolgoztunk és együtt szenvedtünk a győzelemért. A hibákat is együtt követtük el. Persze Varga szerezte a gólokat, de ez egy közös siker. Gratulálok a srácoknak! Tudom, hogy nem egyszerű minden mérkőzésen ilyen nyomás alatt játszani, főleg amikor ilyen jó ellenfél ellen kell ezt tenni. Fontos győzelem volt egy remek ellenfél ellen, nem véletlenül nevezik ezt is rangadónak. Úgy kell születni, hogy kezelni tudd a nyomást, főleg, ha egy ilyen nagycsapatnál akarsz szerepelni. Mi jól tudjuk ezt kezelni, minden mérkőzésünk és minden ellenfelünk más, de nagyszerű játékosaink vannak és nagyszerű támogatást kapunk a vezetőségtől. Szóval elégedettek lehetünk.
 
 
 
2024.03.10. 21:08
 
Vissza    Nyomtatás