12. forduló Videoton - Újpest 2-1
 Drámai fordítás, a hajrában harcoltuk ki a győzelmet
 
 
Mörschel góljára Kastrati a 80., míg Karamoko a 88. percben válaszolt, a Vidi otthon tartotta a három pontot az Újpest ellen.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
 
Fehérvár FC — Újpest FC  2-1 (0-1)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 4490 néző, v.: Andó-Szabó
 
 
Fehérvár: Tóth B. – Csongvai, Gergényi, Serafimov – Bese (Kastrati, 60), Flores (Kalmár, 60), Christensen, Katona, Schön (Spandler, 91.) – Kodro, Szabó (Karamoko, 88.) Vezetőedző: Bartosz Grzelak
 
 
Újpest: Nikolics – Pauljevics, Koszanovics, Hall, Kastrati – Onovo (Sasere, 92.), Tajti, Mörschel (Mack, 92.)  – Kiss T. (Ganea, 92.), Csoboth (Simon, 92.), Ambrose. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
 
gólszerzők: Kastrati (80.), Karamoko (89.) ill. Ambrose (8.)
 
sárga lap: Schön (39.), Christensen (81.), Kastrati (85.) ill. Koszanovics (32.). Tajti (39.), Ambrose (49.)
 
1. félidő
 
A 8. percben a találkozó első igazán nagy helyzetét mindjárt gólra váltották a vendégek: Mörschel kapott labdát a jobb szélen, majd jobbal középre adott Ambrose irányába, az újpesti csatár jobbal átvette a labdát, könnyedén lefordult Csongvairól, majd öt méterről, ballal a jobb sarokba lőtt. (0-1)
Néhány perccel később újra betaláltak a lilák, miután Onovo fejelt a kapuba, azonban a támadás leshelyzetből alakult ki, úgyhogy a találatot érvénytelenítették. Ezután a küzdelem dominált, a helyzet-hiányt végül Katona lövése zárta le a 30. perc elején.
A 34. percben aztán Christensen tekerése után Serafimov tudott fejelni, de pont Nicolic ölébe. A félidő ráadásában még Schön lövése után szögletre pattant a labda egy újpesti lábról, így 1-0-ra Nebojsa Vignjevic együttese vezetett az első játékrészt követően.
 
2. félidő
 
 
A fordulást követően Tajti szöglete után Csoboth lőtt centikkel a kapu mellé. Néhány perc múlva a túloldalon Bese 14 méteres tekerését ragyogóan védte Nicolic. Az 59. percben egy nagyszerű akció végén Tajti egy balról érkező labdát átvett, majd 20-ról, ballal a kapufára tüzelt. Mörschel szabadrúgását Tóth tenyerelte ki a jobb felsőből a 61. percben.
 
A 68. percben Kastrati jobboldali beadására a középen érkező Schön robbant oda, megtolta a labdát, azonban - látszólag - a rosszul kimozduló Újpest-kapus buktatta őt, így 11-es következett. A játékvezető a VAR javaslatára újranézte az esetet, és megváltoztatta ítéletét, valószínűleg nem látott kontaktot, ezért mégsem kapott büntetőt a Vidi. Érdekesség, hogy Schön nem kapott sárgát az eset után, hiszen nem követett el műesést, pedig a vendégek is reklamálták a lapot.
 
A 75. percben hatalmas ziccert puskázott el a Fehérvár; Christensen kiválóan tartotta meg a labdát az alapvonalnál, majd ballal középre passzolt, ahol Kodro üresen állva, 6 méterről lőtt, azonban a kaput nem találta el. Egy perccel később Christensen 22-ről, ballal vette célba a bal alsót, Nicolic szögletre hárított. Ezekben a percekben sorjáztak a hazai helyzetek: Kodro cselezett befelé a 16-oson belül, majd jobbal találta telibe a kapufát, később Kalmár szöglete csúszott meg a felsőléc tetején.
 
A 80. percben góllá érett a Vidi fölénye: egy kiváló kontra végén Katona tolta ki balra Schönnek a labdát, aki állítgatás nélkül, ballal adott középre, ott pedig a csereként beállt Kastrati érkezett és néhány méterről a kapuba lőtt. (1-1)
 
A 88. percben aztán a frissen beállt Karamoko az első érintéseiből előnyhöz is juttatta a fehérváriakat, miután egy beadást az egyik újpesti védő pont hozzá fejelte, ő pedig mellel maga elé vette a labdát, és ballal a jobb felsőbe bombázott. (2-1)
 
A 90. perc után négyet cserélt az Újpest, a 95. percben pedig a padról beállt Ganea fejese milliméterekkel ment el a bal alsó mellett. Az eredmény ezután már nem változott, a Fehérvár fordított, és begyűjtötte a három pontot az Újpest ellen.
 
Bartosz Grzelak (Videoton): – Egyáltalán nem kezdtük jól a mérkőzést, 20 percig nem ment a játék. Aztán kezdtünk belejönni a meccsbe, egyre többet volt nálunk a labda, de túl sok játékos maradt hátul a játék felépítése közben. Ezen változtattunk, szerettük volna, ha több játékos vesz részt a támadásokban, és nagyobb nyomás alá helyezzük az Újpestet, ezt láthattuk a második játékrészben. A játékosok mentalitása akkor is rendben volt, amikor nem jöttek az eredmények, de ma tényleg le a kalappal mindenki előtt, a kezdők, és azok előtt is, akik csereként léptek pályára és nagyon sokat hozzátettek ahhoz, hogy megfordítsuk ezt a mai meccset! Elégedett vagyok a csapatjátékkal és azzal, hogy ismét három pontot szereztünk hazai pályán! A győzelmek sokat segítenek a csapat hangulatán, de természetesen az is fontos, hogy a szurkolóink is nagy mosollyal az arcukon mehetnek haza a stadionból. Mindig nagy energiát ad nekem is, ha a városban, vagy az edzésre kilátogató szurkolókon látom, hogy boldogok, mert a hétvégén nyert a csapat. A cserék ma pozitív változást tudtak, Deybi kiválóan teljesített az átmenetekben és a védőjátékban, Bese is taktikailag jó meccset játszott, de Kalmár és Kastrati személyében támadószellemű játékosok érkeztek a pályára, amely a végén kifizetődött.
 
Karamokót azzal küldtem a pályára, hogy gólt lőjön az első labdaérintéséből? Persze (nevet - szerk.) Jól edzett a héten, korábban volt egy sérülése, de keményen dolgozott, megérdemelte a lehetőséget ma is, nagyon örülök, hogy győztes gólt tudott szerezni.
 
Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Gratulálok a Fehérvárnak a győzelemhez! Mi jól kezdtük a mérkőzést és ezt most nem csak a gól miatt mondom. Kontrolláltuk a játékot, jól játszottunk, de a 30. perc után kezdődtek a problémáink. Jöttek a hazai bedobások, pontrúgások, ívelések, ezek pedig gondokat okoztak számunkra. A második félidőre is jól jöttünk ki, ismét nagy helyzetet alakítottunk ki, de ezt nem tudtuk kihasználni, majd ismét komoly problémákat okoztak nekünk a hazaiak a már említett ívelésekkel és rögzített szituációkkal. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk egész meccsen azt a játékot nyújtani, amelyet a mérkőzés elején. Lehet, hogy túl sokat vártam a cserékkel, de úgy gondoltam, hogy a pályán lévő játékosok ki tudnak tartani. Elképzelhető, hogy ma a változtatásokkal kicsit elkéstem.
 
 
 
 
 
2023.11.04. 22:29
 
Vissza    Nyomtatás