11. forduló Videoton - Diósgyőr 4-0
Parádézott a Vidi Kalmár nélkül is 
 
 
Végtelenül sima lett a Fehérvár-Diósgyőr mérkőzés, amelyet a vendégek kilenc emberrel fejeztek be.
Sérülés miatt Fiola Attila és Kalmár Zsolt sem léphetett pályára.
 
OTP Bank Liga, 11. forduló:
 
Fehérvár FC — Diósgyőri VTK  4-0 (2-0)
Székesfehérvári Sóstói Stadion, 3111 néző, v.: Bognár

 
Fehérvár: Tóth B. – Bese, Csongvai, Gergényi (Spandler, 87.), Serafimov, Schön (Berki, 87.) – Flores, Christensen, Katona (Pinto, 83.) – Kodro (Karamoko, 87.), Szabó (Kastrati, 78.) Vezetőedző: Bartosz Grzelak
 
 
DVTK: Odincov – Gera (Farkas, 45.), Bárdos, Szatmári, Stephen – Vallejo, Klimovich (Holdampf, 45.), Pozeg Vancas – Edomwonyi (Kampetsis, 45.), Acolatse (Lukács, 67.), Pernambuco (Jurek, 67.) Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
 
gólszerzők: Christensen (42.), Kodro (46., 84.), Kastrati (82.)
 
sárga lap: Schön (32.), Tóth B. (32.) ill. Gera (16.), Szatmári (52., 86.), Farkas (50., 69.), Acolatse (60.), Kampetsis (71.)
 
piros lap: Farkas (69.), Szatmári (86.)
 
1. félidő 
 
Az első lehetőséget a hazaiak alakították ki: Flores szerzett labdát, amely eljutott egészen balra Schönig, ő kissé kiszorított szögből, de jó helyzetben lőhetett, kísérlete az oldalhálóba vágódott.
Ezután a vendégek is aktivizálták magukat: Pernambuco éles szögből leadott lövését Tóth védte, majd a Vidi kapusa Stephen távoli bombája és Acolatse kísérlete után is hárított.
A meccs addigi legnagyobb ziccerét azonban Szabó hagyta ki, aki Schön remek centerezése után öt méterről, szemben a kapuval luftot rúgott. Ezt egy Acolatse- és egy Katona-löket követte, de a kapusokon nem lehetett kifogni - egészen a 42. percig.
Ekkor ugyanis Christensen tologatta jobbról, egyre beljebb a labdát, majd két Diósgyőr-játékos között a rövid alsóba tüzelt. (1-0)
Öt perccel később, még a szünet előtt pedig Kodro is betalált, ő a Katona lövése után a kapusról kijövő labdát vágta be egyből. (2-0)
 
2. félidő
 
A szünetben Kuznyecov Szergej hármat is cserélt, és érdekesség, hogy két olyan játékos - Argyris Kampetsis és Farkas Dániel - is beállt, akikre hónapok óta nem számított az edző. A Diósgyőr a játékrész elején élénkebb is lett, az 59. percben pedig közel járt a szépítéshez, de Pernambuco közelről földre lefejelt labdáját Tóth bravúrral védte.
A szünetben beállt Farkas aktivitása azonban igen rossz formát öltött, a játékos az 50. percben Schön ellen szabálytalankodott, amiért sárgát kapott, majd a 69.-ben Florest ütötte el csúnyán, ezért is lap járt, így kevesebb mint 25 perc alatt leküldték.
Bár a Diósgyőr tíz emberrel is próbálkozott, és Tóthnak védenie is kellett, újabb gólt a Vidi szerzett. A 82. percben Katona ugratta ki szépen a csereként pár perce beállt Kastratit, utóbbi pedig a hosszúba passzolta be ziccerét. (3-0)
Sőt, rögtön ezután Christensen is kiosztott egy ügyes passzt, amit Kodro váltott gólra, a Vidi-csatár az ötös sarkáról lőtt szépen a hosszú sarokba. (4-0)
A 86. percben a teljesen szétesett Diósgyőr kilenc emberre fogyatkozott, miután Szatmári taposta meg csúnyán a becsúszó Florest.
 
A meccs vége így 4-0-s fehérvári győzelem lett, amivel a Vidi két pontra megközelítette mostani ellenfelét a tabella közepén.
 
Bartosz Grzelak (Videoton): - Elégedett vagyok mindennel, megmutattuk, hogy erős csapat vagyunk, amelynek a teljesítménye nem csak néhány játékoson múlik. Múlt héten nem voltunk elég jók Debrecenben, de sikerült javítani a hibáinkat, sokkal jobban nézett ki a csapat, a győzelmet szeretném a szurkolóinknak ajánlani, akik mindig velünk tartanak, akár fent, akár lent vagyunk. Boldogok vagyunk, hogy ilyen győzelemmel tudtuk ma őket kiszolgálni. Hangsúlyozom a játékosoknak a fegyelmezettség és az egység fontosságát, ez nem egyszerű dolog, de minden héten ezen dolgozunk, gratulálok a játékosoknak, hogy ilyen briliáns teljesítményt mutattak a mai napon. Tisztelem az Újpestet, nekik is egy nagyon erős csapatuk van, de ezzel a teljesítménnyel minden csapat ellen lehet győzelmi esélyünk ebben a bajnokságban. De az egy teljesen más meccs lesz, nehéz mérkőzésre számítok, de egyelőre élvezzük ki ezt a győzelmet. 
 
Kuznyecov Szergej (DVTK): - A bíró így látta a kiállításokat, mi nem tudunk befolyásolni semmit. Furcsa, hogy az MTK ellen is két piros lapot kaptunk és most is. Ők látják jobban... A védekező foci megint nyert. Ha megnézzük a statisztikát, amíg egyenlő létszámban voltunk a pályán ők végig védekeztek és kontrákra játszottak, sikerült nekik kétszer is betalálni. De ez nem kifogás, ez a futball nyert. Valaki ezt szereti, én más focit szeretek játszatni, még lesznek meccsek, majd meglátjuk, mire lesz nekik ez elég. Gerát pont azért cseréltem le, mert volt egy sárgája, nem akartam, hogy pirosat kapjon, láttam, hogy a bírónak az volt a szándéka, hogy valahogyan segítsenek. Sajnos Farkas két hülye sárgát kapott, amiért kiállították, de nagyon nehéz erről a mairól többet beszélni, nagyon nehéz kettős emberhátrányban valamit csinálni. Egy pofont kaptunk, amiből fel kell állnunk, meg kell mutatnunk a karaktert, és hogy ez véletlen volt.
 
 
2023.10.28. 22:28
 
Vissza    Nyomtatás