5. forduló Videoton - Mezőkövesd 2-0
 Megvan az első győzelem!
 
 
A tabella alapján a jelenleg két kieső csapat találkozott egymással a forduló zárómérkőzésén. Az összecsapást megelőzően egyik csapat sem tudott még nyerni az új idényben.
 
OTP Bank Liga, 5. forduló
 
Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3196 néző, v.: Bogár
 
gólszerzők: Szabó L. (82.), L. Kastrati (94.)
sárga lap: L. Kastrati (95.), illetve Beriasvili (17.), Kállai (63.), Brtan (84.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fehérvár FC: Tóth B. – Csongvai, Serafimov, Spandler, Fiola (Bese, 70.) – Kalmár, Christensen (Flores, 81.) – Karamoko (L. Kastrati, 70.), Katona M.
(Szabó L., 70.), Schön (Larsen, 92.) – Kodro
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállay, Lukic, Beriasvili, Filip – Brtan, Gomis (Lehoczky, 71.), Nahirnij (Szalai J., a szünetben), Molnár G. (Illés, a szünetben) – Drazic, Da. Babunski (Cseri, 71.)
 
I. félidő:
Az első félidőben a házigazda birtokolta többet a labdát, de úgy tűnt, ez tökéletesen megfelel a vendég Mezőkövesdnek. Kuttor Attila vezetőedző csapata mintha tökéletesen tisztában lenne az erősségeivel, egész pontosan a hiányosságaival. Nem is akart támadni a borsodi csapat, csak a védekezésre összpontosított, a szünetig meg sem kíséreltek kapura lőni – el sem jutottak olyan messzire, ahonnan lőhettek volna.
Az első komolyabb helyzetre a 9. percig kellett várni, de Karamoko 12 méterről próbálkozott. Ezután sorra jöttek a hazai lehetőségek. A végig aktívan futballozó Schön és Kodro előtt is adódott egy-egy nagy lehetőség, de gólt nem sikerült belőle szerezni. A szünet felé közeledve, Kodro és Kalmár is eleresztett nagy lövést, de ezekből sem sikerült gólt szerezni. 
 
II. félidő:
A második félidőben is próbálkoztak becsülettel a csapatok, de érezhetően többet tettek a hazaik a három pontért.
Christensen távoli iökete okozott némi riadalmat az 59. percben, míg a másik oldalon az épp a Vidinél kiszemelt Drazic próbálkozott, de kevés sikerrel. A 68. percben Piscitellinek kellett nagyot védenie Schön remek labdaátvétele és lövése után, majd pár perccel később Kalmár 25 méteres rakétáját is hatástalanította az olasz hálóőr. A 75. percben Kalmár lövése a kapufán csattant, közel volt a vezetés megszerzéséhez a Vidi. A 82. percben megtört a jég. Kalmár bal oldali szegletébe Szabó Levente a röviden tette bele a lábát, így megzavarva a kövesdi kapust került a hálóba a labda. (1-0)
A 90. percben majdnem megszületett a második hazai gól is, de Piscitelli remekül tornázta ki Flores jobblábas bombáját. De akadt egy nagy védés a hazai kapunál is a ráadásban: Drazic egy nagy bedobás után, mintegy négy méterről lőtt, de Tóth remekül hárított.
A 95. percben egy gyönyörű indítás után Kastrati futott el a szélen, majd eltolva a labdát kiérkező kapus mellett a kapuig futott, ott becsapta a visszaérkező védőt, majd elfektette a kapust is mielőtt a hálóba talált. (2-0)
A Fehérvár összességében megérdemelten szerezte meg első győzelmét, így kilépett a veszélyzónából, a sereghajtó kövesdiek viszont még mindig várnak az első sikerükre.
 
Bartosz Grzelak: "Az elejétől a végéig kontrollálni tudtuk a mai találkozót. Fontos mérkőzés volt ez számunkra, mert volt már pár jó teljesítményünk a szezonban, pontokban ez viszont eddig még nem mutatkozott meg a találkozó előtt. A játékosok betartották a meccs előtti terveket, beszéltünk többek között a támadásból védekezésbe való visszarendezésről, amely jól működött. Úgy éreztem, hogy csak idő kérdése, hogy mikor szerezzük meg a vezetést, ez végül a hajrában sikerült. Ezt követően nagyon tetszett, ahogy 1-0 után folytattuk a mérkőzést, összeségében pedig egy nagyon jó teljesítményt láthattunk ma a csapattól.
A cseréktől azt kértem, hogy tartsák magukat az eredeti játéktervhez. Kastratitól pedig még annyit, hogy menjenek be a tizenhatoson belülre a labdák, hiszen Kodro és Szabó Levente személyében két jó felépítésű csatár várja a beadásokat. Mindenképpen pozitívum a jövőre nézve, hogy a cserék jól tudnak beszállni a meccsbe. Kalmár Zsoltnak nagyon jó hatása volt a csapatra. Jó játékos, úgy tűnik, mintha ezer éve itt focizna, pedig ez csak a második meccse volt kezdőként. Ez egy minőségi játékos ismérve. Ráadásul, ahogyan ma is láthattuk, a pontrúgásai is életveszélyesek, pályafutásom alatt még nem volt ilyen játékosom, aki így tudta volna berúgni a szabadrúgásokat és szögleteket."
 
Kuttor Attila: "Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Szerintem az látszott, hogy mi volt a tervünk a meccsen, az egyértelmű volt a kezdés előtt is, hogy a Vidi dominálni fogja hazai pályán a mérkőzést. Mind a két kapott gólunk előtt nekünk volt nagy lehetőségünk, és azt is sajnálom, hogy éppen egy pontrúgás pecsételte meg a sorsunkat. A küzdőszellemet viszont ki tudom emelni, de az tény és való, hogy még építkeznünk kell, hogy eredményesebbek legyünk."
 
 
 
 
2023.08.27. 23:01
 
Vissza    Nyomtatás