4. forduló Puskás - Videoton 2-2
95. percben szerzett góllal lett meg az első pont
 
OTP Bank Liga, 4. forduló:

Puskás Akadémia FC-Fehérvár FC 2-2 (1-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 3102 néző, v.: Andó-Szabó

Puskás Akadémia FC: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Plsek, Batik – Corbu (Komáromi, 65.), Levi (Favorov, 78.), Slagveer (Gruber, 85.) – Colley

Fehérvár FC: Tóth B. – Csongvai (Karamoko, 80.), Serafimov, Spandler, Fiola (Bese, 80.) – Flores (Pinto, 80.), Christensen (Szabó L., 86.) – Kalmár (Pető, 72.), Katona, Schön – Kodro

gólszerzők: Plsek (11., 75.), illetve Kodro (39.), Katona (95.)

sárga lap: Szolnoki (86.), Batik (95.), Gruber (98.), illetve Kalmár (18.), Serafimov (56.)
 
 
Fejér megyei rangadóval indult az NB I 4. fordulója, a még veretlen, legutóbb a Ferencváros otthonából három ponttal távozó Puskás Akadémia fogadta a nulla ponttal az utolsó helyen álló Fehérvárt, amely kezdőcsapatában először kapott helyet a nemrégiben igazolt Kalmár Zsolt, valamint az éppen a felcsútiaktól kölcsönvett Tóth Balázs.

1. félidő
A 11. percben máris vezetést szerzett a Puskás Akadémia: a mostani szezont parádés formában kezdő Colley a jobboldalon kicselezte Spandlert és megkerülte Fiolát, majd lapos beadása tökéletes volt a hosszún érkező Plseknek, aki 11 méterről a bal alsóba tekert. (1-0)
Hat perccel később Colley ezúttal a baloldalon verte át a védőket, középre adása után Levi lövését védte Tóth, a kipattanó Corbu elé került, ő azonban 5 méterről, nagy helyzetben nem találta el jól a labdát. Az első komolyabb Vidi-próbálkozásra a 31. percig kellett várni, ekkor Kodro jobb alsóba tartó löketét ütötte szögletre Markek. Egy percre rá ismét nagyon közel állt a gólhoz a Puskás, Colley kapott a jobbszélen, a leshatáron egy remek indítást, majd Deybi Florest megkerülve és lefutva betört középre és a jobb alsóba tartó lövését Tóth védte lábbal.
A 39. percben aztán egyenlített a Vidi: Kalmár balról érkező szabadrúgását Kodro csúsztatta meg középen, a labda a felső kapufáról pattant éppen hogy csak a gólvonal mögé. (1-1)

2. félidő
A szünet után is a Puskásé volt az első helyzet, ezúttal Levi két csel után középről kitette a labdát Slagveernek, akinek 12 méteres lövését védte lábbal Tóth. Az 55. percben ismét Colley okozott bonyodalmakat a Vidi hátvédeinek, most Deybi Flores és Spandler között lépett ki, de Tóth jól jött ki a kapujából és elakadt benne a labda.
A 74. percben Brandon balról érkező beadása Fioláról Colley elé pattant, aki azonban közel került Tóth-hoz, így nem tudta eltenni a kapus mellett a labdát. Egy minutummal később ismét a Puskásé volt az előny: Slagveer verte meg a jobboldalon Fiolát, majd középre gurítása után Plsek lövése megpattant Serafimov lábán, és így a bal alsóban kötött ki - Tóth még picit hozzá is ért, de nem tudott reagálni az irányt változtató lövésre. (2-1)
Az utolsó 15 percben négy cserével is próbálta felrázni csapatát Bartosz Grzelak vezetőedző, Karamoko és Szabó Levente is a támadósorba érkezett, ám igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni a Vidi.
A 8 perces hosszabbítás viszont ennél jóval eredményesebb volt, a 95. percben ugyanis Schön passza után Katona Mátyás lőtt 15 méterről, a labda pedig Gollán irányt változtatva a bal alsóban kötött ki. (2-2)

Ez a gól a végeredményt jelentette, a Vidi megszerezte első pontját a mostani kiírásban.
 
Bartosz Grzelak: "Nem kezdtük jól a mérkőzést, hoztunk néhány rossz döntést az elején. Jobban kell védekeznünk, nem szabad gólt kapni tíz percnyi játékot követően. Utána viszont erősek voltunk, úgy gondolom, mi voltunk a jobb csapat a pályán, kontroll alatt tartottuk a meccset, de a PAFC mindig veszélyes ellenfél. Láthattuk Colley személyében milyen veszélyes 9-ese van a felcsúti csapatnak. A második félidőben is jól játszottunk, a hazai csapat pedig szinte a semmiből szerezte meg a második találatát. A 16-oson belül kompaktabban kell védekeznünk, nem csak a védők feladata a védekezés, hanem csapatszinten kell jobban védekezni. Büszke vagyok a játékosokra, nem sok csapat tudott volna három vereséget követően ebben a helyzetben egyenlíteni a 95. percben. Ezt a nagyon jó mentalitást idén márciusban még nem láttam a játékosokon, a szurkolóink ezt várják el tőlünk, akiknek ezúton is köszönöm a lelkes buzdítást és a meccs utáni közös ünneplést. Amikor Kalmár Zsolt cserét kért, kicsit aggódtam, hiszen egyetlen edző sem örül annak, ha az egyik legjobbja lejön a pályáról, de szerencsére a kispadunkon is olyan jó játékosok vannak, mint például Pető Milán. Szerencsére a meccs után kiderült, hogy Kalmár Zsolt nem sérült meg, csak begörcsölt a lába, ezért kért cserét. Nagyon rég volt utoljára zsinórban három vereségem edzőként. Utálok veszíteni, azonban reálisan kell látni, hogy hol tartunk. Napról-napra látom a játékosok mentalitását az edzéseken és elképzelhetetlennek tartottam azt, hogy ma pont nélkül térjünk haza."

Hornyák Zsolt: "Köszönöm a csapatomnak a mai mérkőzést! Az eredmény miatt ugyan szomorú vagyok, de a hozzáállásunk, a csapatmunka, a játék képe az extra volt a részünkről. A 8 perces hosszabbítást nem tartottam indokoltnak, de a mérkőzést az első félidőben eldönthettük volna a magunk javára. Több száz százalékos ziccert alakítottunk ki ellenfelünk kapuja előtt, ezeket értékesíteni kellett volna. Azt pedig, hogy az ellenfelünk mögénk kerüljön, hatékonyabban kellett volna megakadályoznunk. A Vidi egy erős kerettel rendelkező jó csapat, a jelenlegi helyezésük a tabellán nem tükrözi a valóságot, nagyon nehéz mérkőzést játszottunk a fehérvári csapat ellen. Még egyszer köszönöm a csapatomnak ezt a mai mérkőzést!"
 
 
 
 
2023.08.19. 23:22
 
Vissza    Nyomtatás