GIANTS
Giants
 
 
Szurkolói csoportunk 1997–ben alakult azzal a nem titkolt szándékkal, hogy tagjai jelenlétükkel és szurkolásukkal támogassák szeretett klubjukat, a Videotont.
Az alapító tagok valamennyien gyermekkoruk óta kísérik mindenhová a Vidit. Valamennyi Óriásban közös, hogy rajonganak Székesfehérvárért, Székesfehérvár sportklubjaiért és elsősorban természetesen a Videotonért. Szívesen látogatják az Alba Volán jégkorongmeccseit és a Cornexi kézilabda derbijeit is, de a foci az első!
1997-ben az RBD letért arról az útról, amire a megalakulásakor szánták. Legalábbis ez volt a véleménye hat embernek, akik közül kettő a kezdetek óta Ördög volt. Véleménykülönbség elsősorban a szurkolásban volt. Akkoriban a Vidi-tábort csak, ha „kedvünk van” szurkolás jellemezte. A generációváltáson átesett Devilsek nem nagyon lelkesedtek végig a 90 perc alatt. Ez és a sok hasztalan vita keltette életre a Giants-et. Kezdetben markáns elkülönülést hirdettek az RBD-től mind fizikailag mind szellemileg. Fizikailag, mert pár lépés mindig megmaradt a lelátón a két alakulat között. Szellemileg pedig nem azonosultak az Óriások azzal a sokszor útszéli stílussal, amit akkor az Ördögök képviseltek.
A megalakuláskor egyértelmű volt, hogy angol mintát kell követniük, hiszen a hat Giant rajongott a szigetországi fociért. A szembenállás itt is megfigyelhető volt az olasz stílust követő RBD-vel szemben. Az első drapit a tagok készítették, ami ezek után nem meglepő, hogy egy angol zászlóban található GIANTS felirat volt, a jobb sarokban a megalakulás évszámával.
Az 1997. augusztusi siófoki idénynyitó volt az első mérkőzés, ahol ez a szurkolói csoport önállóan jelent meg. Azóta nem akadt olyan Videoton mérkőzés, ahol ne jelentek volna meg. Pontosabban egy volt, Bulgáriában egy Intertotó meccs, ahova csak a drapi jutott el.
Később csökkentek az ellentétek és talán ennek következménye, hogy a második (egyben azóta is használt) drapériát Donát festette. Ez teljesen megegyezett az előzővel, de a megalakulás évszáma már nem szerepelt rajta.
Az évek során a kezdeti feszültségforrások megszűntek, ami az RBD „fejlődésével” magyarázható, illetve mindkét félben kialakult kompromisszumképességgel. A létszám kb. 10 főre nőtt és a legtöbb tag személye szorosan összefonódott a Videoton Baráti Körrel. Az Óriások még mindig nem állnak közvetlenül az Ördögök közé, ám a szurkolás egységes, kivéve az időnként fel-felbukkanó káromkodást. A Giants mindig a Videotonnak szurkol, sohasem az ellenfél ellen. Ha teheti kerüli a konfliktust más csapatok szurkolói csoportjaival, mert őket csak a VIDEOTON SZERETETE hajtja ki a stadionokba.
 
 
 
HAJRÁ VIDI !!!
 
Oldal nyomtatása