Tabella
1. Ftc 19 41
2. VIDEOTON 19
38
3. Dvsc
19
31
4.
Honvéd 19 28
5. Újpest 19 26
6. Dvtk 19
25
7. Paks 19 24
8. Puskás AFC 19 23
9. Vasas 19 21

10.

Haladás 19

20

11. Balmazújváros 19 19

12.

Mezőkövesd

19

16

  részletes tabella    
 
 Bejelentkezés
 Hírlevél
GIANTS
Giants
 
 
Szurkolói csoportunk 1997–ben alakult azzal a nem titkolt szándékkal, hogy tagjai jelenlétükkel és szurkolásukkal támogassák szeretett klubjukat, a Videotont.
Az alapító tagok valamennyien gyermekkoruk óta kísérik mindenhová a Vidit. Valamennyi Óriásban közös, hogy rajonganak Székesfehérvárért, Székesfehérvár sportklubjaiért és elsősorban természetesen a Videotonért. Szívesen látogatják az Alba Volán jégkorongmeccseit és a Cornexi kézilabda derbijeit is, de a foci az első!
1997-ben az RBD letért arról az útról, amire a megalakulásakor szánták. Legalábbis ez volt a véleménye hat embernek, akik közül kettő a kezdetek óta Ördög volt. Véleménykülönbség elsősorban a szurkolásban volt. Akkoriban a Vidi-tábort csak, ha „kedvünk van” szurkolás jellemezte. A generációváltáson átesett Devilsek nem nagyon lelkesedtek végig a 90 perc alatt. Ez és a sok hasztalan vita keltette életre a Giants-et. Kezdetben markáns elkülönülést hirdettek az RBD-től mind fizikailag mind szellemileg. Fizikailag, mert pár lépés mindig megmaradt a lelátón a két alakulat között. Szellemileg pedig nem azonosultak az Óriások azzal a sokszor útszéli stílussal, amit akkor az Ördögök képviseltek.
A megalakuláskor egyértelmű volt, hogy angol mintát kell követniük, hiszen a hat Giant rajongott a szigetországi fociért. A szembenállás itt is megfigyelhető volt az olasz stílust követő RBD-vel szemben. Az első drapit a tagok készítették, ami ezek után nem meglepő, hogy egy angol zászlóban található GIANTS felirat volt, a jobb sarokban a megalakulás évszámával.
Az 1997. augusztusi siófoki idénynyitó volt az első mérkőzés, ahol ez a szurkolói csoport önállóan jelent meg. Azóta nem akadt olyan Videoton mérkőzés, ahol ne jelentek volna meg. Pontosabban egy volt, Bulgáriában egy Intertotó meccs, ahova csak a drapi jutott el.
Később csökkentek az ellentétek és talán ennek következménye, hogy a második (egyben azóta is használt) drapériát Donát festette. Ez teljesen megegyezett az előzővel, de a megalakulás évszáma már nem szerepelt rajta.
Az évek során a kezdeti feszültségforrások megszűntek, ami az RBD „fejlődésével” magyarázható, illetve mindkét félben kialakult kompromisszumképességgel. A létszám kb. 10 főre nőtt és a legtöbb tag személye szorosan összefonódott a Videoton Baráti Körrel. Az Óriások még mindig nem állnak közvetlenül az Ördögök közé, ám a szurkolás egységes, kivéve az időnként fel-felbukkanó káromkodást. A Giants mindig a Videotonnak szurkol, sohasem az ellenfél ellen. Ha teheti kerüli a konfliktust más csapatok szurkolói csoportjaival, mert őket csak a VIDEOTON SZERETETE hajtja ki a stadionokba.
 
 
 
HAJRÁ VIDI !!!
 
Oldal nyomtatása